Tesshinkan Logo

       H O M E

       Contact

       YouTube-kanal

     pdf Tesshinkan Flyer  Tesshinkan Flyer


Stilens Sjef Stilens Sjef

10 Regler 10 Regler

Historie Historie

Stamtre Stamtre

Våpener Våpener

KATA KATA


DÔJÔ DÔJÔ

DAN List DAN-Listen

Terminer Terminer

Beretninger Beretninger

Om Prøvene Om Prøvene

competition rules competition rules


Nyheter Nyheter

news Download

okinawa guide okinawa guide

Shop Shop

Links Links

Impressum Impressum

disclaimer privacy policy

Hovedvåpna til RYÛKYÛ KOBUDÔBoEkuTinbe & RochinNunchaku

– „ROKU-SHAKU-BÔ“, en 1,80m-lang stokk, går for å være det viktigste våpenet.Av den blir sagt også, at den er vanskeligst å beherske akkurat. Den ble trengt for det daglige arbeidet på jorda, men likså som et våpen. I dag finnes 13 anerkjente kata-er, men mer enn disse øves. Den originale Bô-en fra Okinawa blir bare produsert av rød eik, den er konisk og litt fleksibel ( Bô-ens begge ender er smalere enn midten).

SAI – tretaggede metallgaffeler, som blir trengt parvis i alminelighet. Egentlig kom de fra Kina til Okinawa og har stadig vekk blitt våpener.

ÊKU - ÊKU – Ei padleåre fra Okinawa hvis størelse var forskjellig inni hver en bygd. Et typisk åtak er å kaste sand fra jorden inn i angreperens øyne kort før han angreper.

KAMA – Ei vidt ut bredd sigd med et bøyd stålblad og et grep av tre. Denne ble trengt for mange arbeider i landbruk. Når den trenges som et våpen, da svært ofte parvis.(NICHÔ-KAMA).

TINBÊ (Schild) und RÔCHIN (skjold og dolk/ kort spyd) – De var både verktøyer av fiskere og verktøyer til dyrkning. Ris ble transporert in skjoldet og huller for risen ble gjort med det korte spydet, den andre muligheten er, at spydet trenges for å drepe fisk og skjoldet er noenting som et skål.

TEKKÔ - Egentlig var TEKKÔet en hestesko, som ble hatt hos seg for å kjempe. Hvis to hesteskoer ble sammenbindt, hadde man et stabilt håndgrep. Det kunne transporteres godt inni KIMONO.

NUNCHAKU - Det var egentlig tømmen av tre til en hest. Men det er kanskjere, at NUNCHAKUet var et verktøy for å treske ris. Det våpenet kunne skjules godt inne i KIMONO. Når man slår formen av en 8, mye kraft kan utføldes.

TUNFA - Det var grepet av ei riskverne. Grepet ble stikket inn i en sten, som lå på risen og ble dreid. Parvis trengt er det ett av de mest farlige våpna mot sverter Når man slår formen av en 8, mye kraft kan utføldes.SaiKamaTekkoTonfa